Gaia Olives oliwki Kalamon całe 480/285 g
Wysyłka w ciągu 3 dni
Kod produktu: 5214001619184
18,00 zł
zawiera VAT, bez kosztów dostawy
w magazynie
Szlachetne, ciemnofioletowe oliwki Kalamata to prawdziwa duma Peloponezu. Uprawiane wyłącznie w Grecji, dojrzewają w pełnym słońcu i czerpią z żyznych gleb regionu Messinia, co nadaje im wyjątkową głębię smaku.
Oliwki Kalamata słyną z charakterystycznego, wrzecionowatego kształtu i jędrnej, mięsistej konsystencji. W smaku są intensywne, lekko owocowe, z subtelną goryczką i naturalną słonością. Dzięki tradycyjnemu procesowi fermentacji zachowują swoje wartości odżywcze oraz naturalny aromat.
To klasyczny składnik sałatki greckiej, doskonały również jako przystawka do serów, pieczywa i wina, a także jako dodatek do dań mięsnych i wegetariańskich. Wystarczy odrobina, aby poczuć smak prawdziwej Grecji na talerzu.
Zastosowanie:
- serwuj na desce z chlebem, serem feta i suszonymi pomidorami jako przystawkę w stylu mezze
- dodaj do świeżych sałatek, podkręcając smak w połączeniu z cytryną, oliwą i ziołami
- wrzuć je do sosów pomidorowych albo na pizzę tuż przed końcem pieczenia
Zapakowane w szklany słoik w zalewie.
Składniki:
Oliwki Kalamon 59%, woda, sól morska, kwas mlekowy, kwas cytrynowy, mleczan wapnia, kwas sorbowy.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 112 kcal / 470 kJ
Tłuszcz: 8,9 g
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,5 g
Węglowodany: 4,8 g
– w tym cukry: 0,5 g
Białko: 1,2 g
Sól: 4,6 g
Informacje dodatkowe:
- Waga netto: 480 g / 285 g po odsączeniu
- Wygodne opakowanie - szklany słoik
- 100% produkt z Grecji
- Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu
- Po otwarciu przechowywać w lodówce
- Data przydatności do spożycia znajduje się na opakowaniu.
- Wyprodukowano i zapakowano przez: Gaia Olives, Grecja





